november 20, 2021

Filed under: — elon @ 1:26 e m

Nathalie Petersson

Förare

“Det ska gå fort och gärna lite på sladd”

Sandra Nyström

Ingenjör Chefsmekaniker

“Det som inte går att laga med aluminiumtejp, det är inte värt sömnlösa nätter”

Nathalie Petersson, tjejen som tyckte det vara roligare att komma 2a än att vinna. Är det, det man kallar vinnarskalle eller är det bara någon som är ständigt ute efter nya utmaningar?

Nathalie är båda, när folkracen blev så kallad “för lätt” bestämde hon sig för att börja med rallycross med med en pappa som sa nej till att betala allt var hon mer eller mindre tvingad att börja få samarbetspartners för att finansiera satsningen. Så som 16 åringen bestämde hon sig för att skapa ett företag och satt sig helt enkelt ner för att ringa de där samtalen.

Idag driver Nathalie sitt egna team, tävlar i näst högsta klassen inom just rallycross, Supercar lites, hon jobbar med ett flertal företag inom marknadsföring, kund trivsel och ökar gemenskapen i företaget. Men för att ha något att göra vid sidan om bygger hon bilar och motorer åt andra framförallt inom folkrace. 

Sandra Nyström, bästa vännen som hoppade in som mekaniker och blev kvar i hela säsongen. Sandra har idag hela ansvaret för bilen på tävlingar. Hon är den som ser hur bilen mår, vilka inställningar den behöver för att Nathalie ska kunna leverera den till 110%.

När Sandra inte har hand om rallycrossbilen är hon även folkraceförare, och en grym sådan. Men Sandra är en tjej med femhundra olika projekt samtidigt så förutom att vara chefsmekaniker, folkraceförare, heltidsjobb som Produktionstekniker så brinner hon för ungdomar inom motorsporten och är med i alla ungdomsprojekt som finns för att driva nästa generation framåt.  

Teamet drivs alltså av Nathalie Petersson och Sandra Nyström och är det enda teamet i depån som är grund baserat på kvinnor. Givetvis är vi inte helt själva under säsongerna som eget team har även Ida Holmberg hoppat in och agerat teamchef och Lisa Jonasson var mekaniker under 2020.

Lär känna oss!

Sandra Svarar

– Bästa med Natha är hennes driv, finns många gånger jag tänkt hur ska hon lösa detta sen går det någon timme och allt är löst, kvittar om det är något på tävling eller om det är problem på kontoret. Hon jobbar bäst under press helt enkelt.

 – Sämsta är att Natha anpassar sig så fort efter hur en bil beter sig så hon gör mitt jobb svårare, ett varv kan se helt kasst ut andra varvet testar hon något nytt och till tredje varvet går det som en dans. För att det ska går bra i rallycrossen måste man vara konstant jämn därför måste man anpassa bilen till föraren inte föraren efter bilen. Givetvis är det en bra egenskap också men just i mitt jobb så blir det jobbigt.

Natha Svarar

– Bästa med Sandra är att hon inte är rädd för att skälla på mig, klart att vi inte är vänner konstant. Hon säger saker som man egentligen inte vill höra men vet att man måste analysera, ta tag i och leverera ut en lösning. 

– Sämsta, ja det måste vara humöret hon har om jag inte serverar henne kaffe.

Natha svarar 

  • Lätt Sandra! Utan tvekan, och det har vi ju redan ett bevis på.  

Sandra svarar  

  • Men NEEEJ

Natha Svarar 

  • Jag tar hand om boende och mat när vi kommer till tävling, rör jag något annat så blir Sandra sur på mig, hahah. När det är klart försöker jag försvinna iväg och springa banan några varv och bara börja ladda även om det är svårt innan race dagen kommer.

Sandra Svarar 

  • Japp, packa upp verktyg och bygga mekaniker platsen är min del sen när jag är klar med det påbörjar jag att gå igenom bilen en sista gång innan racet börjar och resten av teamet ansluter. 
Kommentarer inaktiverade för

Kommentarer inaktiverade.